Wie zijn wij?

Misschien blijf je na het verkennen van onze website met een paar vragen zitten. Op deze pagina leggen we je uit wie we zijn, waar we in geloven en waar we bijhoren.

Een familie van kerken

Als Vineyard Kerk Veurne staan we niet alleen. We horen bij een grote familie kerken, wereldwijd en in de Benelux. De Vineyard is een gemeentestichtende beweging die het Koninkrijk van God wil zien uitbreiden, ook in de Benelux.

Onze oprichters

Thomas en Tonny hebben elkaar gevonden in de mooie stad Antwerpen. Een West-Vlaming en een Limburgse. Ze zeggen dat dat goed werkt. 

Daar leerden ze de Vineyard kennen en ging al snel het hart sneller kloppen voor het Koninkrijk van God. Na vele gesprekken met z’n twee, die aanvoelden als met drie, over de lokale kerk, werden ze door God gestuurd naar Engeland voor een stage.

Daarna stuurde Hij ze in 2018 terug naar België en wel naar Veurne. Tijdens de wereldwijde pandemie sloten zich een aantal mensen voorzichtig aan bij onze toen nog digitale samenkomsten, ondertussen zijn we een aantal jaren verder en geven Thomas & Tonny nog steeds richting aan deze groeiende geloofsgemeenschap in het hartje van Veurne. 

“Ooit begonnen we met intentioneel relaties te bouwen in Veurne. Dat doen we nog steeds. Dat allemaal zodat er plaatsen ontstaan om God te ontmoeten.”

Wat geloven we?

We geloven dat God de maker is van licht, leven en liefde. Hij creëerde de schepping en ontwierp de mens naar Zijn beeld. Ieder mens draagt dus iets van God in zich.

Tegelijkertijd doen we als mensheid veel dingen die ingaan tegen het oorspronkelijke ontwerp van God. Je hoeft niet ver te zoeken: we zeggen kwetsende dingen tegen elkaar, kiezen vaak onszelf boven anderen en wijzen God af. Het licht ging uit, het leven kreeg een sterfdatum en liefde maakte plaats voor onverschilligheid.

Jezus op aarde

Dit doet God pijn en Hij kwam met een oplossing. Hij koos ervoor om zelf naar de aarde te komen in de gedaante van Zijn zoon Jezus. Doorheen alles wat Jezus op aarde deed en zei liet Hij zien wie God de Vader is. Door het sterven en de opstandig van Jezus bracht Hij overwinning. Leven versloeg de dood, onverschilligheid maakte plaats voor liefde en het licht ging terug aan.

In Vineyard Kerk Veurne zien we Jezus als het perfecte voorbeeld van hoe we het beeld dat God al bij de schepping in ieder mens heeft gelegd zichtbaar kunnen maken. Liefde, leven en licht is wat ons drijft omdat dat het oorspronkelijke ontwerp van onze Maker is. We geloven dat we geroepen zijn om de schepping in ere te herstellen, elk op ons eigen plekje. In ons geval dus vooral in Veurne en omgeving. Dat is waarom wij kerk zijn, tot die dag dat Jezus terug komt en alles eens en voor altijd herstelt.

Wil je graag meer weten?

Scroll naar boven